Plangere la Politie, Jandarmerie ori Politia Locala pentru a se aplica prevederile Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, care la art. 2 punctul 26) prevede: ,, tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora;''
Model de sesizare:
Domnule Comandant
Subsemnatul_, domiciliat în_, CNP _, telefon de contact _, fac prezenta sesizare privind S.C._ SRL, CUI _, cu sediul în _, administrată de _, pentru săvârșirea faptei prevăzute şi pedepsite de art. 2 pct. 26 din Legea 61/91, constand în aceea că:
în perioada (sau la data de _ ) enitatea comerciala mai sus mentionata tulbură liniştea locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 prin folosirea instrumentelor muzicale la intensitate mare în localul situat în apropierea (sau la distanta de aproximativ _) de locuinţele persoanelor fizice ( blocul sau alt imobil) sau oricare alt imobil cu destinaţia de locuinţe.
În dovedirea sesizarii înţeleg să mă folosesc de proba cu martori, inregistrare audio ori video.
Puteti face referire ca sunteti dispusi sa vina la domiciliu sa constate disconfortul. Anexati si o copie de carte identitate a d-voastra.
Data Semnătura,
Dupa ce depuneti sesizarea cu număr de înregistrarea așteptați comunicarea instituției în maximum 45 de zile conform ORDONANŢĂ nr.27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor. Orice intarziere constituie abatere disciplinara a functionarilor publici conform ORDONANŢĂ nr.27/2002 art. 15 care stipuleaza:
Constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit prevederilor Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici sau, dupa caz, potrivit legislatiei muncii urmatoarele fapte:
a)nerespectarea termenelor de solutionare a petitiilor, prevazute in prezenta ordonanta;
b)interventiile sau staruintele pentru rezolvarea unor petitii in afara cadrului legal;
c)primirea direct de la petitionar a unei petitii, in vederea rezolvarii, fara sa fie inregistrata si fara sa fie repartizata de seful compartimentului de specialitate.
și pot fi sanctionati disciplinar conform
Legii 188/1999 privind Statutul functionarilor publici care la art. art. 77 prevede:
(1)Incalcarea cu vinovatie de catre functionarii publici a indatoririlor corespunzatoare functiei publice pe care o detin si a normelor de conduita profesionala si civica prevazute de lege constituie abatere disciplinara si atrage raspunderea disciplinara a acestora.
(2)Constituie abateri disciplinare urmatoarele fapte:
a)intarzierea sistematica in efectuarea lucrarilor;
b)neglijenta repetata in rezolvarea lucrarilor;
c)absente nemotivate de la serviciu;
d)nerespectarea in mod repetat a programului de lucru;
e)interventiile sau staruintele pentru solutionarea unor cereri in afara cadrului legal;
f)nerespectarea secretului profesional sau a confidentialitatii lucrarilor cu acest caracter;
g)manifestari care aduc atingere prestigiului autoritatii sau institutiei publice in care isi desfasoara activitatea;
h)desfasurarea in timpul programului de lucru a unor activitati cu caracter politic;
i)refuzul de a indeplini atributiile de serviciu;
j)incalcarea prevederilor legale referitoare la indatoriri, incompatibilitati, conflicte de interese si interdictii stabilite prin lege pentru functionarii publici;
k)alte fapte prevazute ca abateri disciplinare in actele normative din domeniul functiei publice si functionarilor publici.
(3)Sanctiunile disciplinare sunt:
a)mustrare scrisa;
b)diminuarea drepturilor salariale cu 5-20% pe o perioada de pana la 3 luni;
c)suspendarea dreptului de avansare in gradele de salarizare sau, dupa caz, de promovare in functia publica pe o perioada de la 1 la 3 ani;
d)retrogradarea in functia publica pe o perioada de pana la un an.
(la data 01-ian-2011 Art. 77, alin. (3), litera D. din capitolul VIII modificat de Art. 41, punctul 5. din capitolul IV din Legea 284/2010 )
e)destituirea din functia publica.
Sesizarea pentru incalcarea prevederilor Ordonantei 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor se face catre Biroul Control Intern din cadrul Inspectoratul de Politie al Judectului _, ori catre Corpul de control al Ministerului Afacerilor Interne, dupa urmatorul model:
Subsemnatul_, domiciliat în_, CNP _, telefon de contact _, fac prezenta sesizare privind incalcarea prevederilor Ordonantei 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, de catre Postul de Politie _ ( Politia Oras _ sau Politia Municipiului _), constand în aceea că în data de _ prin sesizarea cu numarul de inregistrare _ am adus la cunostinta Postului de politie * Politia Oras _) ca enitatea comerciala _ , CUI_, cu sediul _ , tulbură liniştea locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 prin folosirea instrumentelor muzicale la intensitate mare în localul situat în apropierea (sau la distanta de aproximativ _) de locuinţele persoanelor fizice ( blocul sau alt imobil) sau oricare alt imobil cu destinaţia de locuinţe, dar nu am primit pana la aceasta data nici un raspuns.
În dovedirea sesizarii depun la prezenta copie sesizare cu nr._, dovada de primire (posta romana) fax , etc. Anexati si o copie de carte identitate a d-voastra.
In situația in care nu primiți un raspuns conform Legii nr. 544 din 2001 privind liberul acces la informatiile de interes public adresati-va Inspectoratului de Politie (Jandarmerie) dupa urmatorul model
MODEL SOLICITARE Legea 544/2001
Denumirea autorității sau instituției publice
Adresa:
Data:
Stimate domnule/Stimată doamnă
Subsemnatul_, domiciliat în_, CNP _, telefon de contact _, prin prezenta formulez o cerere conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, prin care doresc sa-mi fie aduse la cunostinta nota de control al organului _ privind sesizarea cu nr. de inregistrare _ din data de _ (sesizarea catre politie, jandarmerie ori politie locala).
Doresc ca informațiile solicitate să îmi fie furnizate, în format electronic, la următoarea adresă de e-mail: /prin poștă la adresa /prin fax la numărul
Sunt dispus să plătesc taxele aferente serviciilor de copiere a documentelor solicitate (dacă se solicită copii în format scris).
Vă mulțumesc pentru solicitudine,
Data și (semnătura petentului) . Nu uitati sa cereti numar de inregistrare ori trimiteti fax sau prin posta cu aviz de primire.
În cazul în care nu se intervine (institutia nu își face treaba) și considerați că entitatea comercială ar fi protejată sesizați D.G.A. din județul d-voastră.
Chiar cred ca institutiile statului isi fac treaba, doar ca cetatenii nu isi cunosc drepturile.