avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum sa-ti faci dreptate, cu legi existente, dar cu ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum sa-ti faci dreptate, cu legi existente, dar cu nepasare din partea statului

Buna ziua,

de ce anume as avea nevoie pentru a da in judecata un restaurant care face galagie in fiecare week-end ? Avem vreun caz similar in Ro? Se pare ca Politia, Garda de Mediu, ANAF nu stiu sa aplice legile. Sau nu vor.
Filmarile mele in care se aude cat de tare este muzica pot fi acceptate in instanta? in ce conditii?
Pot cere eu masuratori ale nivelului zgomotului unei firme acreditate si sa folosesc acest lucru in instanta?
Ce ar mai trebui sa am ca dovezi ? Martori? Prieteni invitati pe la mine pot fi martori? momaile de pe strada nu vor sa participe- ne-au spus ca ne invatam noi cu galagia, le e frica de proprietar, e drept ca si pe noi ne-a amenintat cu bataia.

In afara faptului ca este zgomot si nu ne putem odihni in week-end (vineri, sambata, duminica) si uneori in timpul saptamanii, mai vorbim aici si de manele, pentru care in opinia mea trebuie platite daune morale.
M-am saturat sa insist cu reclamatiile la politie, garda de mediu, anaf (ca nici actele nu le sunt in regula) si sa nu se intample nimic, cu toate legile care sunt in favoarea mea, dar pe care nu le aplica nimeni. Nu mai am incredere in nici o institutie, instanta poate fi o ultima speranta, ma gandeam direct la CEDO cu raspunsurile standard, in limbaj de lemn si fara nici o rezolvare de la cei care mi-au raspuns pana acum la reclamatie.

Multumesc!
Plangere la Politie, Jandarmerie ori Politia Locala pentru a se aplica prevederile Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, care la art. 2 punctul 26) prevede: ,, tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora;''

Model de sesizare:
Domnule Comandant

Subsemnatul_, domiciliat în_, CNP _, telefon de contact _, fac prezenta sesizare privind S.C._ SRL, CUI _, cu sediul în _, administrată de _, pentru săvârșirea faptei prevăzute şi pedepsite de art. 2 pct. 26 din Legea 61/91, constand în aceea că:
în perioada (sau la data de _ ) enitatea comerciala mai sus mentionata tulbură liniştea locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 prin folosirea instrumentelor muzicale la intensitate mare în localul situat în apropierea (sau la distanta de aproximativ _) de locuinţele persoanelor fizice ( blocul sau alt imobil) sau oricare alt imobil cu destinaţia de locuinţe.

În dovedirea sesizarii înţeleg să mă folosesc de proba cu martori, inregistrare audio ori video.
Puteti face referire ca sunteti dispusi sa vina la domiciliu sa constate disconfortul. Anexati si o copie de carte identitate a d-voastra.


Data Semnătura,


Dupa ce depuneti sesizarea cu număr de înregistrarea așteptați comunicarea instituției în maximum 45 de zile conform ORDONANŢĂ nr.27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor. Orice intarziere constituie abatere disciplinara a functionarilor publici conform ORDONANŢĂ nr.27/2002 art. 15 care stipuleaza:
Constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit prevederilor Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici sau, dupa caz, potrivit legislatiei muncii urmatoarele fapte:
a)nerespectarea termenelor de solutionare a petitiilor, prevazute in prezenta ordonanta;
b)interventiile sau staruintele pentru rezolvarea unor petitii in afara cadrului legal;
c)primirea direct de la petitionar a unei petitii, in vederea rezolvarii, fara sa fie inregistrata si fara sa fie repartizata de seful compartimentului de specialitate.
și pot fi sanctionati disciplinar conform
Legii 188/1999 privind Statutul functionarilor publici care la art. art. 77 prevede:
(1)Incalcarea cu vinovatie de catre functionarii publici a indatoririlor corespunzatoare functiei publice pe care o detin si a normelor de conduita profesionala si civica prevazute de lege constituie abatere disciplinara si atrage raspunderea disciplinara a acestora.
(2)Constituie abateri disciplinare urmatoarele fapte:
a)intarzierea sistematica in efectuarea lucrarilor;
b)neglijenta repetata in rezolvarea lucrarilor;
c)absente nemotivate de la serviciu;
d)nerespectarea in mod repetat a programului de lucru;
e)interventiile sau staruintele pentru solutionarea unor cereri in afara cadrului legal;
f)nerespectarea secretului profesional sau a confidentialitatii lucrarilor cu acest caracter;
g)manifestari care aduc atingere prestigiului autoritatii sau institutiei publice in care isi desfasoara activitatea;
h)desfasurarea in timpul programului de lucru a unor activitati cu caracter politic;
i)refuzul de a indeplini atributiile de serviciu;
j)incalcarea prevederilor legale referitoare la indatoriri, incompatibilitati, conflicte de interese si interdictii stabilite prin lege pentru functionarii publici;
k)alte fapte prevazute ca abateri disciplinare in actele normative din domeniul functiei publice si functionarilor publici.
(3)Sanctiunile disciplinare sunt:
a)mustrare scrisa;
b)diminuarea drepturilor salariale cu 5-20% pe o perioada de pana la 3 luni;
c)suspendarea dreptului de avansare in gradele de salarizare sau, dupa caz, de promovare in functia publica pe o perioada de la 1 la 3 ani;
d)retrogradarea in functia publica pe o perioada de pana la un an.
(la data 01-ian-2011 Art. 77, alin. (3), litera D. din capitolul VIII modificat de Art. 41, punctul 5. din capitolul IV din Legea 284/2010 )
e)destituirea din functia publica.

Sesizarea pentru incalcarea prevederilor Ordonantei 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor se face catre Biroul Control Intern din cadrul Inspectoratul de Politie al Judectului _, ori catre Corpul de control al Ministerului Afacerilor Interne, dupa urmatorul model:

Subsemnatul_, domiciliat în_, CNP _, telefon de contact _, fac prezenta sesizare privind incalcarea prevederilor Ordonantei 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, de catre Postul de Politie _ ( Politia Oras _ sau Politia Municipiului _), constand în aceea că în data de _ prin sesizarea cu numarul de inregistrare _ am adus la cunostinta Postului de politie * Politia Oras _) ca enitatea comerciala _ , CUI_, cu sediul _ , tulbură liniştea locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 prin folosirea instrumentelor muzicale la intensitate mare în localul situat în apropierea (sau la distanta de aproximativ _) de locuinţele persoanelor fizice ( blocul sau alt imobil) sau oricare alt imobil cu destinaţia de locuinţe, dar nu am primit pana la aceasta data nici un raspuns.
În dovedirea sesizarii depun la prezenta copie sesizare cu nr._, dovada de primire (posta romana) fax , etc. Anexati si o copie de carte identitate a d-voastra.

In situația in care nu primiți un raspuns conform Legii nr. 544 din 2001 privind liberul acces la informatiile de interes public adresati-va Inspectoratului de Politie (Jandarmerie) dupa urmatorul model

MODEL SOLICITARE Legea 544/2001


Denumirea autorității sau instituției publice
Adresa:
Data:

Stimate domnule/Stimată doamnă
Subsemnatul_, domiciliat în_, CNP _, telefon de contact _, prin prezenta formulez o cerere conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, prin care doresc sa-mi fie aduse la cunostinta nota de control al organului _ privind sesizarea cu nr. de inregistrare _ din data de _ (sesizarea catre politie, jandarmerie ori politie locala).
Doresc ca informațiile solicitate să îmi fie furnizate, în format electronic, la următoarea adresă de e-mail: /prin poștă la adresa /prin fax la numărul
Sunt dispus să plătesc taxele aferente serviciilor de copiere a documentelor solicitate (dacă se solicită copii în format scris).
Vă mulțumesc pentru solicitudine,

Data și (semnătura petentului) . Nu uitati sa cereti numar de inregistrare ori trimiteti fax sau prin posta cu aviz de primire.

În cazul în care nu se intervine (institutia nu își face treaba) și considerați că entitatea comercială ar fi protejată sesizați D.G.A. din județul d-voastră.

Chiar cred ca institutiile statului isi fac treaba, doar ca cetatenii nu isi cunosc drepturile.
Ultima modificare: Vineri, 17 Iunie 2016
Daniela Gratiela, Alte profesii
Exista posibilitatea sa va judecati cu soc comerciala respectiva solicitand in civil daune morale pt tulburarea vietii private si a folosirii linistite a imob in care locuiti,drepturi incluse in art 8 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului(protectia dreptului la viats privata si familiara).Probele administrate pot sa fie martori,audierea prietenilor dvs care pot preciza modul in care v-a fost afectata linistea,o expertiza de specialitate privind depasirea valorilor de zgomot admise(exista prin Grozavesti un institut care putea realiza expertize de acest gen),proba cu inscrisuri in care depuneti eventualele sesizari facute la politie,garda de mediu etc.Intr-o speta similara un important operator de telefonie fixa a fost obligat la plata sumei de 5000 e catre o fam din jud IF ca daune morale .Succes.
Va multumesc pentru raspunsuri!
Nu-mi este clar daca inregistrarile audio si video pe care le-am facut si le pot face eu (cu echipamentele mele, nimic specializat) se iau in considerare intr-un proces sau prezentate institutiilor statului. Cam asa este ce am inregistrat eu. [ link extern ]
Inregistrarea este facuta din casa.
Precizez ca am trimis inregistrarea la Politie si Garda de mediu ... nu s-a intamplat nimic.
Deci, pot folosi inregistrarile mele in instanta sau am nevoie de un echipament anume?

Multumesc!
Detaliii aici: www.avocatnet.ro/content/for...
si aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Cu privire la "Precizez ca am trimis inregistrarea la Politie si Garda de mediu ... nu s-a intamplat nimic''
verificati daca aveti numar de inregistrare la sesizarile trimise si dovada din care reiese ca a-ti trimis sesizarile institutiilor abilitate ( dovada de primire - posta ori fax). In rest parcurgeti materialul descris mai sus si cu siguranta se va lua o masura legala.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iunie 2016
Daniela Gratiela, Alte profesii
Pt a dovedi depasirea unui nivel de zgomot nu puteti folosi un filmulet facut cu tel sau o inregistrare audio ci este nevoie de o expertiza de specialitare,inregistrarile facute de dvs se pot cel mult corobora cu alte probe inscrisuri,martori,expertiza.Daca vreti sa va plangeti unei institutii sau sesiza aceste aspecte o puteti face singur daca vreti sa va judecati o sa aveti nevoie de un av acest gen de cauze nu se castiga cu modele de actiuni de pe net.Succes.

Alte discuții în legătură

Restaurant zgomotos- cedo- incompetenta in romania veronik veronik In conditiile in care am vecin un restaurant care isi urla manelele in fiecare weekend ( a se intelege vineri, sambata si duminica) si uneori si in timpul ... (vezi toată discuția)
Obligatia institutiei publice de a raspunde cmmaria2 cmmaria2 Buna ziua, Catre ce for trebuie sa ma adresez daca biroul de politie nu raspunde la o solicitare oficiala pentru trimiterea unui document in termen de 30 de ... (vezi toată discuția)
Abuz al retelelor de tel .mob. lumi8 lumi8 Buna ziua! Am o problema legata de serviciile unei companii de tel . mobila .Angajatii acestei firme folosesc abonamentul meu de telefon activind diverse ... (vezi toată discuția)